Pairi Daiza, anders bekeken
Pairi Daiza staat al
lang met stip genoteerd op de verlanglijst van mijn vijf jaar oude dochter en
dit jaar ontsnap ik er niet aan. Op het menu staan Marc Coucke, panda’s en
misschien ook wel een lokaal biertje.
Op weg naar het
pittoreske Henegouwse Brugelette merk ik al vlug dat er heel veel veranderd is
sinds de tijd toen het park nog Paradisio heette. De wegen naar het park zijn
net iets breder en beter. Het is duidelijk dat er niet op een euro gekeken is
om de infrastructuur rond het park te moderniseren. Pairi Daiza is veel meer
dan een dierenpark. Het is een totaalbelevenis. Je hoeft zelfs geen
dierenliefhebber te zijn om dit park leuk te vinden. Het park is onderverdeeld
in de verschillende werelddelen en o.a. Afrikaanse of Aziatische dorpen zijn
grandioos nagebouwd. Als dier zou ik mij hier ook wel thuis kunnen voelen. En
bovendien is the sky the limit, want binnen twee jaar zal ook het poolcontinent
af zijn met de lokale fauna & flora kleurrijk aanwezig.
Maar voor meer info
verwijs ik graag naar een toeristische folder. Wat mij als bierkenner enorm
pleziert, is de de gloednieuwe brasserie annex brouwerij waar je kan proeven
van een wit, blond, bruin of kriekbiertje. In 2013 vierde Pairi Daiza het begin
van zijn negentiende seizoen met de lancering van het Bier van Cambron. Het prachtige gebouw werd opgetrokken op de
grondvesten van de voormalige abdij van Cambron en in het interieur vind je
diverse verwijzingen naar de tijd van de cisterciënzers. Het pronkstuk van dit
pand is ongetwijfeld het fabelachtige houten gewelf in de vorm van de romp van
een schip. Het terras bied een immens mooi uitzicht op het park.
Ik besluit om ondanks
het stralende weer toch van het interieur te genieten en kies voor een
klassieker : stoofvlees bereid met het Cambronbier en kaaskroketjes op basis
van de kaas van Cambron.
Het Cambron abdijbier
wordt geproduceerd volgens een eeuwenoud recept, in handen van de
meester-brouwer binnen de muren van de authentieke abdij, met dezelfde
basisingrediënten en gisten als vroeger en onder de verantwoordelijkheid van
Brasserie Dubuisson.
Tijd om te proeven.
Ik ga voor de Cambron Blonde (6% ABV). Het heeft een vrij granig aroma met een
kleine sinaaszeste toets. Fruitig, vrij zoet en weinig bitter van smaak. Een
vrij neutraal, degelijk abdijbier van Brasserie
de l’ Abbaye de Cambron.
De opa aan het
tafeltje knikt instemmend terwijl ik foto’s van het mooie kader neem. Met een
Aalsterse tongval zegt hij ‘Meneer, da’s nu al de vierde keer dat ik dit jaar
met de kleinkinderen naar hier kom, maar eigenlijk interesseren die beesten mij
niet. Terwijl mijn vrouw buiten met de kinderen op zwier gaat, drink ik mijn
abdijbierkes en een stevige portie kaas. Wat moet een mens op zijn oude dag nog
meer hebben ?’
Eigenlijk wel waar.
Het park is adembenemend, het weer is zomers, mijn dochter is blij en ik waan
mij ook even in de zevenste hemel in deze kerkelijke omgeving met goed eten
& drinken voor mij. Santé !
Reacties
Een reactie posten